DP ZA ČLANE / ČLANICE POSAMEZNO

DP ZA ČLANE / ČLANICE POSAMEZNO

DRŽAVNO PRVENSTVO ZA ČLANE / ČLANICE - POSAMEZNO

Ko je bil zaključen 3. krog, ki je štel za končno uvrstitev v kombinaciji, se je tekmovanje nadaljevalo, prav tako z izločilnimi dvoboji in najboljši štirje so lahko računali na finale DP, ki se je odvijalo v Slovenj Gradcu, v nedeljo 28.6.2020 v boju za državnega prvaka/prvakinjo.

ČLANICE

Zmagovalke dvobojev v 3. krogu so se pomerile po vnaprej določenem vrstnem redu, odvisno od uvrstitve po 1. in 2. krogu, prav tako na kegljišču v Kamniku istega dne. Med najboljšimi osmimi tekmovalkami smo lahko spremljali izredno izenačene dvoboje, saj je za nadaljnjo uvrstitev v polfinale odločala boljša zbranost oz. večje število podrtih kegljev kar pri treh dvojicah, medtem ko je Marija Ahačič Premrl (Ljubelj) suvereno premagala svojo nasprotnico s kar 4:0. V nedeljsko polfinale so se tako uvrstile Lea Pašić (Pivka), Maja Plavčak (Impol), Marija Ahačič Premrl (Ljubelj) in Irena Mejač (Ljubelj).

V nedeljskem polfinalu v Slovenj Gradcu nič novega, na eni strani ponovno izenačen dvoboj med Leo Pašić (Pivka) in Majo Plavčak (Impol), na koncu boljša slednja za 16 kegljev, medtem ko je v drugem polfinalu Marija Ahačič Premrl (Ljubelj) prikazala veliko boljše kegljanje od svoje klubske kolegice Irene Mejač (Ljubelj) in jo premagala s 4:0. V finalu sta se tako pomerili zmagovalki omenjenih dvobojev in Marija Ahačič Premrl (Ljubelj) je tretjemu mestu iz kombinacije, zasluženo dodala še naslov državne prvakinje za leto 2020.

ČLANI

Zmagovalci dvobojev v 3. krogu so se pomerili po vnaprej določenem vrstnem redu, odvisno od uvrstitve po 1. in 2. krogu, prav tako na kegljišču v Medvodah istega dne. Med najboljšimi osmimi tekmovalci smo lahko spremljali izredno zanimive dvoboje, na stezah so si nasproti stali najboljši kegljači in za končni uspeh je odločala večja zbranost, koncentracija in fizična pripravljenost. Med štirimi pari ni bilo mogoče napovedati zmagovalca, vsak dvoboj je bil po svoje zanimiv in v tem delu tekmovanja ni bilo državnega prvaka v kombinaciji (Franci Velišček-Brest), prav tako se v polfinale ni uspelo uvrstiti nobenemu od obeh ostalih nosilcev pokalov za 2. (Aleš Blaž-Konstruktor) in 3. mesto (Aleksander Šparemblek-Ograjca) v kombinaciji. 

Najbolj zanimiva sta bila oba klubska dvoboja iz vrst Konstruktorja (Timi Jurančič, Aleš Blaž) in Triglava (Davor Sobočan, Jure Fleischman). Prav tako je bilo zelo zanimivo spremljati dvoboj med dvema najboljšima v 3. krogu (Grega Bajželj-Triglav, Aleksander Šparemblek-Ograjca) in četrtim izredno izenačenim parom (Blaž Čerin-Ljubelj, Jure Starman-Kamnik). Napredovanje v nedeljsko polfinale so si prikegljali Davor Sobočan (Triglav), Jure Starman (Kamnik), Grega Bajželj (Triglav) in Timi Jurančič (Konstruktor).

V nedeljskem polfinalu v Slovenj Gradcu nič novega, spremljali smo izenačena polfinalna dvoboja, ki sta navduševala gledalce. Srečnejša sta bila Jure Starman in Grega Bajželj, ki je iz nastopa v nastop stopnjeval svojo formo do finala in tako zasluženo osvojil naslov državnega prvaka za leto 2020.

 

Čestitke vsem sodelujočim in najboljšim za osvojene medalje. 

 

      Rezultati DP - posamezno ŽENSKE / 2020 Vir: spletna stran KZS

      Rezultati DP - posamezno MOŠKI / 2020 Vir: spletna stran KZS

 

   Fotografije FINALE DP / Slovenj Gradec

       Video / Finalni del in podelitev medalj / Vir: Marijan Bogar