DRŽAVNO PRVENSTVO ČLANICE DVOJICE 2023

DRŽAVNO PRVENSTVO ČLANICE DVOJICE 2023

DRŽAVNO PRVENSTVO - ČLANICE DVOJICE 2023

V soboto in nedeljo, 14./15.1.2023 je na kegljišču v Šoštanju, potekalo zanimivo tekmovanje, in sicer državno prvenstvo za članice – dvojice. Za najboljša mesta se je borilo 31 dvojic, ki so prihajale iz 16 klubov, ki nastopajo v državni ligi KZS. Tudi domači Šoštanj je imel svoji predstavnici, ki sta po prvem tekmovalnem dnevu presenetljivo, vendar zasluženo vodili s skupno 1083 podrtimi keglji.

Drugi tekmovalni dan je bil prav tako zelo zanimiv. Šoštanjska dvojica Hermina Dvoršak in Katarina Leskovar, je ostala v vodstvu vse do prihoda najboljših kegljačic iz Tržiča. Naslov državnih prvakinj je pripadel dvojici Urška Prelog-Košir in Marija Ahačič-Premrl, ki je s 579 podrtimi keglji dosegla najboljši rezultat pri ženskah. Drugi sta bili sestri Irena in Urša Mejač, na tretjem mestu presenečenje prvega tekmovalnega dne, domačinki Hermina Dvoršak in Katarina Leskovar iz ženskega kegljaškega kluba Šoštanj.

Pri moških, ki so podirali keglje na kegljišču v Radencih, sta se naslova razveselila člana Triglava iz Kranja, Aleš Blaž in Matej Lepej, ki je bil s 622 podrtimi keglji tudi najboljši posameznik prvenstva. Drugo mesto je osvojila domača dvojica iz kegljaškega kluba Radenska, Jani Steržaj in Milan Kovačič, tretje mesto sta osvojila člana kegljaškega kluba Izola, Borut Širca in Ivan Mars.

 

       TABELA 1 - REZULTATI / ČLANICE DVOJICE

       TABELA 2 - REZULTATI / ČLANICE DVOJICE

       REZULTATI - ČLANICE DVOJICE (VIR: spletna stran KZS)

       REZULTATI - ČLANI DVOJICE (VIR: spletna stran KZS)

 

      VIDEO KK ŠOŠTANJ 14.1.2023 (1. DAN)

      VIDEO KK ŠOŠTANJ 15.1.2023 (2. DAN)

      VIDEO KK RADENSKA 14.1.2023 (1. DAN)

      VIDEO KK RADENSKA 15.1.2023 (1. DAN)