DRŽAVNO PRVENSTVO TANDEM DVOJICE 2022

DRŽAVNO PRVENSTVO TANDEM DVOJICE 2022

DRŽAVNO PRVENSTVO - TANDEM DVOJICE 2022

"Na državnem prvenstvu v Tandem dvojicah, ki je bilo danes odigrano v Kamniku oziroma Ljubljani (Bežigrad), sta se naslova veselili sestri Urša in Irena Mejač (KK Ljubelj) pri ženskah ter kamniški par Matej Turk – Gašper Burkeljca pri moških. V finalu sta bili dekleti boljši od celjskega para Grobelnik – Šeško, fanta pa sta premagala mlada člana Konstruktorja Aneja Kranjca in Mika Steržaja (vir: tekst, naslovna fotografija in rezultati: KZS)"

       REZULTATI DP TANDEM DVOJICE ČLANI 2022 - KEGLJIŠČE BEŽIGRAD LJUBLJANA

       REZULTATI DP TANDEM DVOJICE ČLANICE 2022 - KEGLJIŠČE KAMNIK

Na kegljišču Bežigrad v Ljubljani je potekalo DP v Tandemu dvojic za moške. Na prvenstvu, ki je bilo  letos nekoliko okrjeno, saj je zaradi kovida smelo nastopiti le 24 parov. Vsaka OTS (območna tekmovalna skupnost) je po uspehih v pretekli sezoni dobila kvoto za tekmovalce. Celjska OTS je imela kvoto treh parov. Ker pa v celjski regiji niso uspeli izvesti kvalifikacij, so se klubi dogovorili, da vse tri ekipe, ki nastopajo v ligaških tekmovanjih, dajo po en tekmovalni par. Pivovarna Laško se je zaradi slabih rezultatov in kovida odpovedala nastopu. Konjičani, ki tekmujejo v 1A ligi, pa so lahko zagotovili le en par. Tako so Šoštanjčani dobili priložnost na tekmovanje poslati dva para. Vseh 24 parov se je najprej pomerilo v kvalifikacijah za 16 prostih mest v šestnajstini finala. Dvanajst zmagovalcev in štirje "srečni poraženci" so se uvrstili v nadaljevanje. Na žalost med njimi ni bilo Šoštanjčanov. Par Hasičić-Petrović je izpadel proti kasnejšima finalistoma, drugi par Križovnik-Fidej pa proti kasnejšima polfinalistoma. Tekmovalci so prikazali odlično kegljanje, nekateri z malo več sreče, drugi z manj, a štejejo le podrti keglji. Konjičana sta se uvrstila v osmino finala, kjer sta naletela na tekmovalca, ki sta izločila par Križovnik-Fidej. Toda mlada tekmovalca Proteusa se nista pustila presenetiti in z lahkoto opravila z Konjičanoma. Kako močna konkurenca se je udeležila prvenstva, pove podatek, da samo Šoštanjčani nastopajo v drugi ligi, vsi ostali pa v 1A ali v 1B ligi. Zaradi prvenstva ni bilo rednega kroga, ki se je prestavil za teden dni. Državna prvaka sta postala Kamničana.

Rezultati:

1. mesto – Turk – Burkeljca (KK Kamnik),

2. mesto – Krajnc – Steržaj (KK Konstruktor),

3. mesto – Lavrič – Pajnič (KK Proteus) in Blaž – Sobočan (KK Triglav).

Tekmovalci  OTS celje so bili uvrščeni na 14. mesto par Konjuci – Hrastnik (KK  Konjice), 18. mesto  par Hasičić – Petrović (KK Šoštanj), 23. mesto pa je pripadalo paru Križovnik – Fidej (KK Šoštanj).