PRIPRAVE NA NOVO TEKMOVALNO SEZONO

PRIPRAVE NA NOVO TEKMOVALNO SEZONO

Tudi v tem letu smo se člani kegljaškega kluba Šoštanj odločili za skupne priprave na novo tekmovalno sezono 2017/2018. Individualnim treningom na kegljišču smo dodali tridnevno skupno druženje v Strunjanu. V petek, 8.9.2017 ob 8.30 uri smo se odpravili na pot iz Šoštanja proti slovenski obali. Prvi postanek je bil potreben na avtocesti, kjer smo morali dati pijačo našemu prevoznemu sredstvu – kombiju. No ja, tudi naša grla niso ostala suha.

 

Pot nas je vodila do kegljišča v Pivki, kjer smo se vedno dobro počutili. Prva skupina kegljačev v sestavi Bogdan-546, Emil-493, Polde-560 in Piki-534 je pričela ob 10.45 uri. V drugi skupini, Hinko-600, Božo-522, Pajo-550 in Roman-555, smo z veseljem in navdušenjem navijali za našega kegljača, ki je »lovil« šeststotico.

 

Naš vodja ekipe – Polde, si je vse rezultate skrbno zapisoval in na koncu ugotovil, da je druga skupina v sestavi Hinko-Božo-Pajo-Roman povedla 1:0 v zmagah proti prvi skupini Bogdan-Emil-Polde-Piki.

 

Po uspešnem kegljanju smo si privoščili kosilo v gostilni Pri Marti – zasluženo za vse nas. Ko smo prispeli do naše glavne baze – hotel Oleander v Strunjanu, smo najprej prevzeli sobe za prenočišče. Pred odhodom na plažo ob 16.15 uri smo se preizkusili v balinčkanju, in sicer par Piki-Bogdan proti paru Hinko-Pajo, kar na parkirišču pred hotelom. Vreme je bilo oblačno in sonce se je sramežljivo skrivalo za oblaki. Ko smo prispeli na plažo je sonce že kazalo svojo moč, čeprav ne tako zelo močno kot v glavni poletni sezoni julija in avgusta. Temperatura zraka je bila 23,0°C in temperatura vode 23,7°C.

 

Po krajšem počitku na plaži smo se odpravili na odbojkarsko igrišče, kjer so se kegljaški skupini pomerili med seboj tudi v odbojki. Boljša je bila skupina Bogdan-Emil-Polde-Piki in z rezultatom 3:1 v odbojki izenačila dvoboj v zmagah na 1:1. Nekaj minut čez devetnajsto smo se odpravili proti hotelu na večerjo. Sledil je zaslužen počitek po napornem dnevu, nekateri so odšli spat, malo bolj vzdržljivi so preizkušali svojo srečo v igri s kartami. Tako se je zaključil naš prvi dan skupnega druženja.

 
 

 

Naslednji dan, 9.9.2017 nas je po zajtrku vodila pot na kegljišče v Izolo. Pred kegljanjem smo se odpravili proti centru Izole in jutranji sprehod ob obali nam je kar koristil. S kegljanjem je pričela druga skupina, in sicer Hinko-549, Božo-479, Roman-623 in Pajo-530. Ponovno smo bili zelo veseli rezultata preko šesto. Zanimivo pri tem tekmovanju je bilo, da je ravno pri Romanu, ki je lovil svojo šestotico, na drugi stezi odpovedalo kegljišče, in sicer dama se nikakor ni želela postaviti na noge. Druga skupina Emil-522, Piki-567, Bogdan-493 in Polde-490, je kegljala veliko slabše in ponovno je ta skupina zaostajala v zmagah z 1:2.

 

Popravni izpit je sledil na odbojkarskem igrišču po kosilu. Ko smo prispeli na plažo smo vsi začudeni pogledovali na razmočeno odbojkarsko igrišče. Sprva smo bili mnenja, da tega dne odbojke ne bomo igrali. Nato je na sceno stopil Bogdan, ki je začel skakati po vodi kot majhen otrok in vpil »hočem odbojko, hočem zmago«.

 

Smeha skorajda ni bilo konca in ko smo se vendarle malce umirili smo pričeli z dvobojem. Še bolj zanimivi kot mi so bili mimoidoči. Na razmočenem igrišču se je veliko bolje znašla druga skupina v sestavi Hinko-Božo-Roman-Pajo, ki je tega dne zmagala tudi v odbojki s kar 3:0 in v skupnem seštevku 3:1 v zmagah, če štejemo kegljanje in odbojko (po vodi). Po končanem tekmovanju je sledilo kopanje v morju in vračanje v hotel. Po večerji še malo igre s kartami in zaslužen počitek.

Tretji, zadnji dan skupnega druženja se je pričel deževno. Zaradi tega smo nekaj časa preživeli ali bolje rečeno vedrili v okrepčevalnici Pod trto. Ker nam vreme ni dopuščalo kopanja v morju, smo organizirali tekmovanje v balinčkanju v garaži hotela Oleander, še pred kosilom. Temu dogodku je potrebno dodati, da smeha ponovno ni primanjkovalo. Najbolj zanimivo je to, da smo veliko boljši kegljači kot odbojkarji (po vodi) ali balinčkarji. Za finale našega druženja smo se pomerili v balinčkanju, in sicer med seboj v polfinalu Piki-Bogdan in Hinko-Pajo ter Emil-Božo in Roman-Polde. Zmagovalca sta se pomerila v finalu za 1. mesto, poraženca v malem finalu za 3. mesto. Končni vrstni red v balinčkanju za sezono 2017 je Piki-Bogdan, Emil-Božo, Hinko-Pajo in Roman-Polde. Na koncu smo bil zmagovalci vsi.

 

Po kosilu smo vsi dobre volje in pozitivnih vtisov zapuščali našo bazo na slovenski obali in si obljubili, da naslednje leto ponovno organiziramo tovrstno druženje.

 

Hvala vsem, ki so nam omogočili priprave na novo tekmovalno sezono 2017/2018 v Strunjanu.