XVII. PRVENSTVO KEGLJAŠKE LIGE OTS CELJE 2022

XVII. PRVENSTVO KEGLJAŠKE LIGE OTS CELJE 2022

XVII. PRVENSTVO KEGLJAŠKE LIGE OTS CELJE 2022

V sredo, 29.12.2021 je po enoletnem premoru, na kegljišču v Šoštanju potekalo XVII. Prvenstvo kegljaške lige OTS Celje 2022, na katerem so sodelovali: KK Ljubno G.K.E. (10 tekmovalcev), KK Konjice (7 tekmovalcev), KK Šoštanj (6 tekmovalcev) in KK KOMCEL Celje (3 tekmovalci). Na zmagovalca smo morali počakati prav do zadnjega sodelujočega Roka Krajnca, ki je prikazal odlično kegljanje in bil z osebnim rekordom ter 627 podrtimi keglji razred zase tega dne in daleč najboljši posameznik med vsemi 26 sodelujočimi kegljači. Prehodni pokal mu je predal zmagovalec iz leta 2020 Blaž Kramar.

Njegov osebni uspeh sta dopolnila kegljača iz Šoštanja, in sicer Božo Ognjenovič (554) z 2. mestom in Emil Šehič (549) s 3. mestom. Najboljših 16 kegljačev se je uvrstilo v finale OTS Celje za leto 2022, ki velja tudi kot kvalifikacije za nastop na državnem prvenstvu in bo potekalo 12.2. in 13.2.2022 na kegljišču v Šoštanju in Slov. Konjicah.

Za odlično vzdušje na kegljišču so poskrbeli kegljači iz Ljubnega ob Savinji, ki so bili tudi najštevilčnejši in najglasnejši na tem tekmovanju, na katerem niso imeli pravice nastopa kegljači, ki so med najboljšimi v ligah, ki jih organizira KZS in so že avtomatično uvrščeni v finale, na katerem bodo nastopili:

KK KONJICE: KIRBIŠ Franc, GMAJNER Stane, PEPERKO Aleš, PEČNAK David, KONJUCI Osman, MIJOVIČ Tadej, HRASTNIK Boštjan, LEŠNIK Milan, FIDERŠEK Andrej, SALOBIR Zdravko, GROSMAN Marjan, IRŠIČ Jožef (12).

KK ŠOŠTANJ: HASIČIĆ Rasim, PETROVIĆ Pavle, PINTARIČ Sebastijan, SEČKI Roman, OGNJENOVIĆ Božo, ŠEHIČ Emil, KOMPARI Bogdan, JUG Darko, FIDEJ Leopold, KRIŽOVNIK Vlado (10).

KK LJUBNO G.K.E.: BOGDAN Jan, ARNIČ Jernej, KRAMAR Blaž, VRATANAR Gašper, PODKRIŽNIK Anza, KRAMAR Marko (6).

KK PIVOVARNA LAŠKO: JAZBINŠEK Aleš, VODEB Alojz, PODKRAJŠEK Stane, MILAČ Tomaž (4).

KK KOMCEL CELJE: KRAJNC Rok, KOZMUS Pavel (2).

 

       Rezultati XVII. prvenstva kegljaške lige OTS Celje 2022